دزدگیر تلفن کننده
دزدگیر تلفن کننده، به سیستم تلفن کننده نیاز دارد تا یک شماره تلفن به آن معرفی شود تا در مواقع بروز خطر با این شماره تلفن تماس گرفته و آژیر خطر به صدا درآید. در صورتی که پیغامی به صورت صوتی در این سیستم ضبط گردد در این گونه مواقع به جای هشدار، این پیغام پخش می گردد. اما در این نوع تلفن کننده ها در صورتی که خط تلفن به هر دلیلی قطع شده و یا خراب گردد، دستگاه قادر به کار کردن نخواهد بود. امکان فعال و یا غیر فعال کردن تلفن کننده های معمولی از راه دور وجود نداشته و در صورتی که به دلیلی غیر از سرقت هشدار دستگاه فعال شود نمی توان آن را از طریق ریموت غیر فعال نمود و ممکن است باعث آزردگی اطرافیان و همسایگان گردد.
انواع دزدگیر تلفن کننده
دزدگیرهای تلفن کننده میتوانند امنیت مناسبی را برای خانه و محل کار شما به وجود بیاورند. دزدگیر های تلفن کننده هنگامی که تحریک شده و احساس خطر میکنند به شماره هایی که در آنها ذخیره شده است زنگ میزنند.
معمولا این نوع دزدگیرها سه تا 10 شماره در آنها ذخیره میشود، که دزدگیر از شماره اول شروع به زنگ زدن میکند و هر زمان که فردی تلفن را جواب داد به شمارههای دیگر تماس نمیگیرد. با توجه به نوع طراحی و عملکرد این سیستم باید قبل از خرید از نحوه کار ان آگاهی یابید.
دزدگیر تلفن کنندههای خط ثابت
این نوع از دزدگیر به خط ثابت تلفن در محل کار یا منزل وصل میشود و از این رو باید محل دارای سیم کشی تلفن باشد.
دزدگیر های خط ثابت یا همان دزدگیر های تلفنی در صورت بروز خطر فقط میتوانند به شماره هایی که از قبل در خود ذخیره کرده اند تماس بگیرند.
اجزای دستگاه تلفن کننده دزدگیر
دستگاه های دزدگیر تلفن کننده دارای اجزایی از قبیل حسگر و سنسورهای قوی، سنسورهای اولتراسونیک، تجهیزات هشدار دهنده و پنل کنترل زنگ هشدار می باشند. پنل به منزله مغز دستگاه می باشد. پنل به عنوان مرکز پردازش اطلاعات، قادر به خواندن سیگنال های ورودی و وضعیت روشن و خاموش را دارد.
حسگرها یا همان سنسورها اقدامات غیرمجاز را شناسایی می کنند. تجهیزات هشداردهنده در دستگاه تلفن کننده دزدگیر به صورت آژیر، چراغ چشمک زن و زنگ می باشند. در مجموع سیستم های اعلام سرقت دارای دستگاه مرکزی، کنترل پنل، تلفن کننده، کیپد یا صفحه کلید و سنسورها هستند. در حال حاضر سنسورها براساس تکنولوژی ساخت به سنسورهای پی آی آر، مایکروویو و سنسورهای dual sensor هستند.
- برخی از دزدگیرها فقط آلارم دهنده هستند و صدای زیادی را تولید میکنند، اما اطلاعی به شما یا پلیس نمیدهند.
- برخی از دزدگیرها به گونهای طراحی شدهاند که در صورتی که احساس کنند مکان در حال سرقت است با شمارههایی که در آنها ذخیره شده تماس میگیرند و به ان ها اعلام خطر میکنند.
- دزدگیرهایی نیز در بازار وجود دارند که دارای سیستم هوشمند هستند و از طریق اپلیکیشن با افراد تماس میگیرند.
- برخی از افراد که امینت محل کار یا خانههای آنها بسیار مهم است، با یک شرکت حفاظتی و امنیتی قرارداد میبندند تا در صورت آلارم زدن دزدگیر ها به محل عازم شوند
جعبه دزدگیر تلفن کننده
مدار اصلی دزدگیر در یک جعبه آهنی قرار میگیرد و در محل مورد نظرنصب میشود. این جعبه اهنی تقریبا به شکل یک جعبه نامه پستی ساخته میشود. بر روی این جعبه یک سوراخ نسبتا کوچک برای خروج سیمها تعبیه شده است (این سیم ها بهتر است در داخل یک شلنگ از جعبه اهنی به بیرون منتقل شود تا ایمنی بیشتری داشته باشد). به این قسمت کنترل پنل دستگاه (پنل مرکزی) نیز میگویند.
سنسورهای حرکتی و چشمی
این نوع سنسورها تشخیص دهنده حرکت هستند و با امواج مادون قرمز کار میکنند. بدین ترتیب در صورت هرگونه تغییر در محل تحریک میشود.
این سنسور ها دارای انواع مختلفی مانند حسگر های حرکتی، مگنت درب، حسگر های لرزشی و حسگر های ضربه، دود و گاز هستند. همچنین حسگر ها یا همان چشمی ها دارای زاویه و محدودیت دید متفاوتی هستند.
بلندگو و آژیر های دزدگیر
هر چه صدا آژیر بلندتر باشد، برای امنیت محل بهتر است. از این رو میتوان از بلندگوی بوقی برای این امر استفاده کرد تا صدای زیادی از خود تولید کند.
باید در هنگام نصب بلند گوهای دزدگیر به این نکته توجه داشت که آژیر را در جایی باید قرار داد که دسترسی به آن سخت باشد. یعنی در جایی با ارتفاع بالا نصب شود تا سارقین نتوانند آن را به راحتی از کار بیاندازند.
ریموت کنترل
در دزدگیر ها (چه در دزدگیر ها اماکن و چه در دزدگیر های ماشین) برای زمانی که میخواهیم به سرعت دزدگیر را فعال یا غیر فعال کنیم از ریموت کنترل ها استفاده میکنیم.
طریقه وصل کردن سیم های دستگاه دزدگیر تلفن کننده
در بیشتر دزدگیر های موجود در بازار ایران تقریبا 8 سیم از پنل اصلی دزدگیر خارج میشود. از این 8 سیم تعداد 4 سیم برای حسگر نوری میباشد که دو عدد از این چهار سیم خود برای ولتاژ های مثبت و منفی 12 ولت استفاده میشوند و دو عدد سیم باقی مانده نیز برای رله چشم میباشد که در هنگام تحریک، این دو سیم به یکدیگر وصل میشود.
4 سیم
آن چهار سیم دیگر نیز به این ترتیب در دزدگیر ها استفاده میشوند که دو تای ان برای وصل کردن دزدگیر به ولتاژ ۲۲۰ ولت برق شهر و دو سیم باقی مانده جهت وصل شدن به بلندگو خارج میشود.
6سیم
حال اگر چشمی های ما دارای 6 سیم بود اوضاع کمی متفاوت است. در این صورت دو عدد از این سیم ها را برای برای برق چشمی که ۱۲ ولت dc دارد استفاده میکنیم. دو عدد را برای تامپر (TAMPER) و دو عدد باقی مانده را برای اعلام وضعیت بین چشمی و دستگاه مرکزی به کار میبریم.